Een nieuwe look voor je woonkamer met plisségordijnen

Voor een nieuwe look van je woonkamer zijn plisségordijnen een luxe en flexibele oplossing. Je kunt ze zowel aan de bovenkant als aan de onderkant optrekken.

Een nieuwe look voor je woonkamer met plisségordijnen

Voor het opfrissen van je woonkamer is het niet nodig je interieur helemaal op nieuw in te richten. Een enkel meubelstuk vervangen, de muren schilderen of je raamdecoratie in de woonkamer vervangen zijn relatief beperkte ingrepen. Toch kun je daar de uitstraling van je woonkamer een nieuw accent geven. Voor nieuwe raamdecoratie woonkamer kun je kiezen uit allerlei mogelijkheden. Reguliere gordijnen natuurlijk, maar er zijn genoeg alternatieven: jaloezieën, shades, rolgordijnen of plisségordijnen, allemaal met hun eigen voor- en nadelen.

Jaloezieën: betaalbaar en praktisch

Je raambekleding bepaalt voor een groot deel de sfeer in je woonkamer. Met aluminium jaloezieën heb je een betaalbare oplossing die zorgt voor een moderne uitstraling. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en wanneer je ze combineert met overgordijnen, kun je lekker experimenteren met verschillende kleuren. Lichte kleuren jaloezieën voor overdag bijvoorbeeld, en ‘s avonds sfeervolle overgordijnen er overheen. Jaloezieën zijn eenvoudig te monteren, zeker wanneer je ze op maat laat maken, en ook gemakkelijk
schoon te houden. Je kunt ze afnemen met een vochtige doek. Shades lijken op aluminium jaloezieën, maar zijn gemaakt van polyester, linnen of katoen. Het laat gemakkelijker zonlicht door en zorgt voor een prachtige, sfeervolle lichtinval.

Rolgordijnen als raamdecoratie woonkamer

Rolgordijnen zijn een veel gekozen oplossing als raambekleding. Ze zijn vooral geschikt in woonkamers, waar meestal alleen ‘s avonds privacy wenselijk is en waar overdag het licht vrij naar binnen mag vallen. Toch zijn er ook rolgordijnstoffen die transparant of semi-transparant zijn waardoor licht naar binnen kan komen. De bediening van rolgordijnen gaat via het klassieke koord of een ketting, maar ook daarvoor zijn tegenwoordig moderne alternatieven, zoals een afstandsbediening of zelfs een app op je telefoon. Ook rolgordijnen zijn er in heel veel kleuren, zodat je ze goed op de rest van je interieur kunt laten aansluiten. Wanneer je ze op maat laat maken sluiten ze perfect aan bij je raam en ziet het geheel er strak en netjes uit.

Plisségordijnen voor een luxe uitstraling

Wanneer je kiest voor plisségordijnen, dan kies je voor een luxe uitstraling met grote flexibiliteit in het gebruik. De top down bottom up plisségordijnen kunnen aan de onderkant en aan de bovenkant worden aangetrokken. Je kunt dus heel precies sturen in hoeveel licht je binnen wilt laten en waar het licht moet binnenkomen. Wanneer je de bovenkant open laat, heb je optimale privacy en geen inkijk, maar valt er toch veel natuurlijk licht naar binnen. Plisségordijnen koop je in allerlei verschillende materialen en kleuren. Voor de slaapkamer zijn er bijvoorbeeld verduisterende plisségordijnen.

Geef een reactie